КАК ДА СПЕСТИМ ОТ НЕНУЖНИТЕ ТАКСИ НА БАНКАТА

При теглене и усвояване на ипотечен кредит кредитоискателят плаща не малко лихви и такси на банката за ползване на техния капитал и обслужване на кредита. За съжaление обаче банките се самозабравят и абсолютно неправилно се опитват и налагат условия, струващи на клиентите им  допълнителни средства с оправданието, че това е абсолютно нормално. НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО.

1. НЕ Е НОРМАЛНО БАНКИТЕ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ТАКСУВАТ ЗА ЮРИДИЧЕСКИ УСЛУГИ .


Голяма част от банковите институции назначават адвокати на трудови и граждански договори с цел юридическото обезпечаване на сделките и защитаване интереса на банката. Незнайно защо обаче, банките се опитват и в повечето случаи успяват да таксуват допълнително клиентите си с такси от  100 лв. до  1000 лв за това. Това е все едно клиентът, кандидатстващ за кредит, да наеме адвокат и да помоли банката след това да плати хонорара му.

2.НЕ Е НОРМАЛНО БАНКИТЕ ДА ЗАДЪЛЖАВАТ ДА  СЕ СКЛЮЧВАТ ЗАСТРАХОВКИ ЧРЕЗ ТЯХ ИЛИ СЪС ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА ОТ ТЯХНАТА БИЗНЕС ГРУПА.

 

Да, след като отпускат паричен ресурс банковите институции имат основание да изискат определени застраховки, гарантиращи техните средства. Грешка обаче е да се смята, че банката  е тази, която трябва да  продаде тази застраховка, особено когато обикновенно цената на застраховката предлагана от тях е два до три пъти по-висока.

3.НЕ Е НОРМАЛНО ДА  НАЛАГАТ  ЕДНА ИЛИ ДРУГА НОТАРИАЛНА КАНТОРА,  С ПОМОЩТА НА  КОЯТО ДА СЕ  ФИНАЛИЗИРА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА ЧРЕЗ ИПОТЕКА.


Банките напоследък стигнаха дотам, че някои от тях си позволяват да имат изисквания за това къде и как трябва да бъде финализирана сделката, за което ще се опитват да стоварят един куп аргументи. НЕ, НЕ и НЕ. Клиентът КУПУВАЧ има пълното право да проучи и  да се довери на нотариус, който той смята за подходящ, още повече когато цените за изготвяне на нотариален акт варират, а има нотариуси, които ги изготвят и безплатно, ако сделката се осъществи чрез тяхната Нотариална Кантора. Какво ли още ще задължат банките клиентите си, както е тръгнало нищо чудно да  почнат да определят и надбавки на общинските и нотариални такси, когато отпускат ипотечни кредити.

Коментар на BlagoevgradProperties.Com.

Преди всичко искаме да се извиним за не дотам добрия и заядлив тон на редовете по-горе. Това бе направено умишлено. За съжаление  в последно време се забелязва наистина арогантно и неморално отношение на някои банкови институции към клиенти, имащи нужда от техния продукт. Единствената ни цел е, както винаги, да предпазим лицата, имащи намерение да теглят банков кредит от неправомерни банкови такси и донякъде да напомним на банките, че кредитоискателите са лицата, които купуват техния продукт и такива на пръв поглед дребни неща за банките са меко казано подигравка. Също така трябва да отбележим, че в не малка част от западния свят подобна практика, на налагане на застрахователна компания или Нотариална Кантора при сключване на сделка с недвижима собственост чрез ипотека е  не просто неморална, а е и забранена със закон.Агенция за Недвижими Имоти, Благоевград, info@BlagoevgradProperties.com,
(073)59 09 09, 0899/ 942 933

  Начало За нас Мнения за нас Our Group Заявка за търсене Добавете обява Колко струва моят имот Калкулатори Любими Контакти English